18 Mayıs 2016 Çarşamba

KOMİK SINAVLAR






  • Kazasker nedir?

Yolunmuş kaza kazasker denir
Cemal/Orta-2

  • Ölçek çeşitleri nelerdir?

Boy ölçeyi,kilo ölçeyi ve kesir ölçeyi
Ayşe/Ortaokul-2

  • Dünyamız nasıl oluşmuştur?

Dünyamızı insanlar kurmuştur. Dünyamız temiz sular,temiz hava ve temiz yolları yani temiz yollarla dünyamız güzel bir şekilde oluşur.
Seda/Ortaokul-2

  • Türkiye’nin özel konumunu açıklayınız.

Türkiye çok özel bir konuma sahiptir. Özel bir konuma sahiptirden dolayı özel konum başka kimseyi ilgilendirmez. Ama etrafımızdaki devletler özel konumumuza karışıp dururlar. Halbuki hiç karışmamalılar.
Selim/Ortaokul-2

  • Boylam nedir?

Mesela kapının oraya gittiyimizde boyunuzu ölçebilirsiniz,buna boylam denir.
Yavuz/Ortaokul-2

  • Bir şeklin düz bir şekilde destek olmadan durmasıdır.

Serdar/Ortaokul-2

  • Karadeniz bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?

Balıkçılık hamsi yani accik tarım, nataşa en çok geçim kaynağı olanlarıdır.
Halil/Ortaokul-2

  • Karadeniz bölgesindeki tarımı anlatınız.

Karadeniz bölgesinde toprak çok verimlidir. Burada en çok hamsi yetiştirilir. Hamsi önce ovalarda sonra yamaçlarda en sonunda dağlarda yetiştirilmiştir. Bu bölgemizde kışlar çok yağışlı
olduğundan hamsiler serada yetiştirilir.
Hatice/Lise-2


  • Dış ticaret açığı nedir?

En dış ve en yabancı, çok uzak açıklara yapılan ticarete dış ticaret açığı diyoruz.
Bilal/Ortaokul-2

Dışarı ihraç ettiğimiz mallar yolda hasara uğrarsa veya yerine ulaşamazsa buna dış ticaret açığı denir.
Mahmut/Ortaokul-2

  • Fotosentez nedir?

Ayın dünyaya yaklaşıp uzaklaşmasına fotosentez denir.
Davut/Lise-1

Fotoğraflayıp sentezlemek olayına fotosentez denir.
Orçun/Lise-1

Bitkilerin derin nefes alıp vermesine fotosentez denir.

  • Terliksi hayvan ne demektir?

Terlik giymeden dolaşıp duran deyişik türdeki hayvanlara Terliksi hayvan denir.
Sevda/Lise-1

  • Tanım ne demektir?

Tanım,bir varlığa bir şeye özgü nitelikleri belirtilmesi niteliği biçim seklindeki kelimeyi belirten anlam tarif…
Meryem/Lise-2

  • Ovalar kaça ayrılır?

Dörde ayrılır: Yeşil ova,kurak ova,ağaçlık ova ve güllük gülüstanlık ova.
Esma/Ortaokul-2

  • Ovalar dörde ayrılır. Doğu,batı,kuzey,güney.

Ali/Ortaokul-2

  • Çukur ova,düzlük ova ve yamuklu ova diye üçe ayrılır.

Ufuk/Ortaokul-2

  • Hangi durumlarda ara seçime gidilir?

Meclis başkanlarının iflası durumunda ara seçime gidilir.
Ayşe/Ortaokul-3

  • Meclisin görev ve yetkileri nelerdir?

Mahkemelerce ölmesi kesinleşenlerin ölmesine izin vermek.
Orhan/Ortaokul-3

  • Enlem nedir?

Bir canlının boyunu posunu ölçmeye yarayan şey.
Ali/Ortaokul-2

  • Ölçek çeşitleri nelerdir?

 1. Terazi tartı ölçek
 2. Fakir ölçek
 3. Zengin ölçek
Melek/Orta-1

  • Ölçek nedir?

Bir ilmi birim birimidir, ve ölçeğin tanımını yapmak için ölçek gerekir.
Arif/Ortaokul-1

  • Doğu Anadolu’da sanayi neden gelişmemiştir?

Doğu Anadolu çok dağlık mağlık bir yerdir. Oralar dağlık mağlık olduğu için ulaşım oraya gidemiyor. Ulaşım gitmeyince fabrika kurulamıyor. Fabrika dağın tepesinde olmaz. Dağı yok etmek gerekir. Bu da para ister. Ülkemiz fukara karşılayamaz. Zaten dağı yok etmek için dinamit konulsa teröristler onları çalıp çırpıp götürür. Bu yüzden oraya endüstri gitmemiş.
Mustafa/Ortaokul-1

  • İstanbul’un önemi nedir?

İstanbul önemli bir şehirdir. Toprağı altındandır. Köyden göç
edenler İstanbula iş,aş bulmak için giderler. Ve zengin olup köylerine geri dönerler. Bağzıları ev parası için bağzıları ise başlık parası için… Ama bunlar hepsi eskidendi. Şimdi bir tek ev parası ve çocukların okuma parası için geliyorlar. Şimdiki zamanda başlık parası yoktur, kaçan kaçana,seven sevene.
Köyden İstanbula gelen hemşeriler çoktur. Ayrıcana İstanbulda çok çok ürün yetişir. Bunların bazıları domates,salatalık,lahmacun, ve kıvırcık maruldur. İstanbul ayrıca Asya ile Avrupa arasında bir yol geçen hanı köprüsü gibidir. Her bir kimse bu köprüden geçer. İstanbul önemli olmasaydı nüfusu onbeş milyon olur muydu hiç?
Derya/Ortaokul-2

  • Ermeni(Doğu) sorununu açıklayınız.

Osmanlı Devleti altında yaşayıp ekmek yiyen Ermeniler kendi kendilerini kışkırtmaları sonucu doğu anadoluda hoşnutsuzluklara başladılar. Mustafa Atatürk paşa düşmanla başedebilmek için Kamil Karabekiri Ermeni üzerine doğrulttu. Ermeni yenilip barış istedi. Böylelikle en iyi sonuç osmanının oldu
Pınar/Ortaokul-3

  •  Erzincan’daki depremzedeler için neler yapmalıyız?

Oraya gidip,depremzedelere yardım etmeliyiz,hal hatırlarını sormalıyız. Depremzedelerin sobalarını yakmalıyız,yorganlarını üstlerine örtmeliyiz. Acıkanlara çorba filan içirmeliyiz.
Melek/İlkokul-5

  • Çevre kirliliği canlıları nasıl etkiler?

Çevre kirliliğinden,dünyadaki insanların 100/90’ni sakat 100/10’u ölmüş. Çevre kirliliği insanlara sakıncalıdır.
Melek/Ortaokul-1



  • GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ


Güneş ışınları değdiği yeri kurutur ve çöl haline getirir. Güneşi çahmurla sıvarsak bu delilik olur. Güneş balçıkla sıvanmaz diyorum. Güneş bunca uzaktan dünyamızı etkiliyorsa dünyadan çahmur alıp sıvamaya gittiğimizde güneşe yetişmeden çahmur kuruyup toprak olur. ve bizde ölürüz. Eğer güneş çahmurla sıvansaydı çahmur kurur eski halini alırdı,yani kururdu diyorum.
Sinan/Lise-1

  • SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI

Bir Arkadaşımız bir şey isterse vermeyiz, ama bir kalem veya silgi isteriz. O da bize vermez. Komşunun oğlu veya kızını okula savacak kitabı yoksa komşununda varsa vermeli, zamanı gelince o da ona verir. Türkiye Irak’a ödünç silah vermezse Türkiye’de bir savaşa girdiğinde Irak’ın aklına şıpadanak gelir ve Türkiyeye yardım eder. Örneğin Spor kulüpleri Trabzonspor Fenerden ödünç para vermesi lazım,vermese bile Fenerin Trabzonspora işi düşer. Zamanı geldiğinde Trabzonda Fenere vermez. Büyük Türk gençleri birbirine bir ev kiralar,zamanı gelince o evi veren büyük Türk gencinin alın terini,emeğini eline koymalıdır.

Bir ailenin ineği hastalanmış veteniren aramaya koyulur. Diğer komşunun evinde telefon vardır. Telefonu açmaya izin vermez inek orada ölür. Aradan yıllar geçer o telefonu açmaya izin vermeyen komşununun oğlu hastalanır. Aha işte şimdi zamanı geldi. Onun evindeki telefonu bozuldu. Onun evinde telefon var ve telefon açmaya gidemez. Ya işte saklasaydın samanı gelirdi şimdi zamanı

  • SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI


Köyde samanı doğrayıp samanlığa koyarlar. Sonra bir iki yıl sonra o samanı ağırbaşlı hayvanlarımıza yediririz ve onlarda bize gereken ürünleri verirler. Sakladığımız samanı hırsızlar yahut teröristler çalıp çırpıp götürmezse en sonunda bir vakit zamanı gelir.
İlyas/Ortaokul-1

  • ÖZGÜRLÜK


Ademinoglu insanının özgürlüğü vardır. Bir yeni doğmuş bebeğin bile kendine has özgürlükleri vardır. Ağlaması, acıkması konuşmadan yapabilme istek ve özgürlüğü ve biçim biçim hakları vardır. Bunlar basit konulardaki özgürlüklerdir. Bence insan başka hiç bir canlıya benzemez. İnsan bir ineje,bir kediye benzemez. İnsan konuşabilir, inekse möler. İnsan dört ayak üstünde yürüyemez. Fakat kediler yürür. Demekki insan dünyanın en önemli elemanıdır. Zaten özgürlük olmazsa, haklar olmazsa İstanbul Sudi Arabistandan farksız olur. Mesela Sudi Arabistanda yerden jeton aldın suç, hop kellen gitti.
Yıldız/Ortaokul-2

  • AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT


Ayağını yorganına göre uzatırmısın. Ayağını çekyata göre uzat. Yani ayağını belirli bir yere kadar uzat. Ayağını yorgana göre uzatmazsan ayağın açıkta kalır ve ölürsün Kendine dikkat ol.Biz kendimize dikkat olmazsak ölürüz, üşütüp güme gideriz. Nineler kendilerine dikat etmezseler ölürler. Dedelerde bakımsızlıktan ölürler veya açsızlıktan da ölürler. Babaannelerde yaşlılıklarından ölürler.Veya kalpten de gider hiç haberleri olmaz.yaşlı babalar kalpten bakımsızlıktan, kansızlıktan ölebilirler. Yeni doğmuş bebeklerde mamasızlıktan ölüyorlar. Bir gelin yeni evlenmiş gelin eve gelmiş. Ana ve baba sevincinden ölmüş. Simdi oniki,onüç,ondört yaşlarında kalpten gidenler oluyor.
Melek/Ortaokul-1

  • SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI


Yani bir şeyi saklayınca zamanı eninde sonunda gelecektir. Saman hayvanların yemeyidir. Çimenlerin kurumasıyla çimenler sararır,saman oluşur. Samanlar da bazı yerlere satılmaya gider ve ordan hayvanlarını alan insanlar samanlarını kiloyla alırlar ve bitince yine alırlar. Köylerde çok çimenler vardır. Onların kurumasıyla saman oluşur ve oradan imalat yerlerine gider. Gün geçtikçe onlar satılır. Kurban bayramı gelince hayvanlar kesilir ve etleri afiyetle yenir. Bazı hayvanlar dişi ise onların yavruları olur. Dişi hayvanlar yavrularını emzirirler ve dişi hayvanlar aç kaldıysa ona saman verirler. Hayvanı varsa onu tarlaya getirir,onu gezdirir,tozdurur. Ot yedirirler ve akşam olunca onları yerine getirirler. Onları mışılca uyuturlar. Örnek 1: Bir gün kadının kocası kaza yapmış ve onunda bir ayanı kesmişler ve ona çok para lazımmış ve kocasına takma ayak takdırcaklarmış hiç bir doktor yapamazmış ve yabancı ülkeden doktor getirmişler ve kadının kocasının ayağına takma ayak taktırmışlar ve para kadına çok lazım olmuş Atalarımız demişki sakla samanı gelir zamanı
Selda / Ortaokul-2

  • SAVAŞ VE BARIŞ


Barış iyi savaş ise çirkeftir. Savaşın aile içinde,aileler arasında, insanlar arasında ve hayvanlar arasında oluyor. Ama savaş insanlardan kaynaklanıyor. Bosnada her gün insanlar hep bombalanıyordu. Her yer karman çorman oluyordu. Kadınlara haciz yapılıyordu. Bebeler aç kalıyordu,maf oluyordu. Onun için hep tanklarlan UN getiriliyordu. Hep bu savaş yüzünden. Halbuse savaş pekhala çirkeftir. Dünyada zaten her bir pislik insanlardan çıkıyor. Hayvanlara pislik diyorlar. Bana göre dünyada en büyük pisliklerdir.insanlar. Bir Baş Bakanın parmağı kesilip kanıyor olay oluyorda, bir normal memur kendini caminin minaresinden atıyor olay olmuyor. Bunlar baştan aşağı hepsi yağnış ve çirkeftir.
Ercan/Ortaokul-2

  • AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT


Her zaman her yerde dikkatli olmalıyız. Mesela bir yere alışverişe gittik Neler alacaksak ona göre yanımıza paramızı almalıyız. Bir yere gittik ve gittiyimiz yerde yorulduk. diyelim ve bir taksiye bindik, gideceğimiz yere geldik ve bir baktikki para çantasında onbin bile yok. Aha simdi aba altında sopa yedin kafasız. Taksiciye yalvar yakar, aldırmadı,sürdü gitti. Ta ormanlık yere koydu Etrafta in cin top oynuyor. Başka hiç kimse yok, çare de yok. madem onbin bile yok niye taksiye bindin kafasız. Yorganına göre uzatsana. Başımızı ağaçlara vururuz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak başımıza bir şey gelmez.
Hümeyra/Ortaokul-1

  • SAVAŞ VE BARIŞ


insanlar en ufak bir yer için savaş eder ve bir sürü kanlar akar kanlar ziyan olup gider sonra barışlar olur,vergiler ödenir,barış anlaşmasına uymayanlar gene savaşlar yaparlar. Ve bunların sonunda binlerce şehit asker ölür ve şehit mertebesine ulaşırlar. Şehit mertebesi yetmez yine yeni mertebeler için savaşırlar. Bazı köylülerse bir tarlanın en ufak yeri için yahut bir keçi parçası için kavga edip soluğu mahkemede alırlar. Mahkemede iki köylünün arası bulunur ve barış sağlanır.
Adem /Ortaokul-1

AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT

Bir insan ayağı üşümesin yahut karıncalanmasın diye uzatır. Bize soracak olursanız bir adam gece yatınca karlı hava insanın ayağını dondurtur.
Giriş: Adamın kendisine ayağını yorganına göre uzat denen girişlemeye adamın uzatmasıdır. Gelişme: Adamın ayağını yorganına görere uzatmasında adam kendi isteyiyle bir nedene varması; adamın kendi nedenini söylemesi belki bu olay adamı üzmüştür.
Sonuç: Adamın kendine verilen bir nedeni bulmak için adama verilen bir ders verilmesi gereklidir. Çünkü ayağını yorganına göre uzatmalıdır.
Serap/Ortaokul-1

  • AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT


Küçükken yorganımız küçük olur. Bu nedenle ayağımızı toplayıp toplayıp yatmalıyız. Ayağımız yorgandan taşarsa üşütüp yataklara düşeriz. Ayaklarımızı toplayıp toplayıp yatarsak hiç bir şey olmaz. Bu atasözü başka anlamalarda da olabilir. mesela ayağını yorganına göre deyil de defterini yazabildiğin kadar aç gibidir. Ayağını yorganına göre uzatmazsan kötü ve acil durumlara düşebiliriz. Ayağın yorgandan dışarı kalırsa üşüyebilir veya sivrisinek ısırır.
Erdinç/Ortaokul-1

  • KASABAYI KİM YÖNETİR?

şerif ve adamları (Kamil – İlkokul 5)
Kasabayı ihtiyarlar heyeti ve köy bekçisi yönetir. (Yavuz – Ortaokul 2)

  • DESTAN NEDİR?

Destan ulusların kahramanlık, cinsel ve biraz da ahlaksal serüvenleridir.
(Bora – Lise 1)

  • DÖRT HALİFE DEVRİNDE “HAKEM OLAYINI” AÇIKLAYINIZ.

Hazreti peygember efendimiz zamanında yapılan maçta kavga çıkmış.
Müşrikler Müslümanlara saldırmış, bu olaya hakkemde karışmış. En son kararı da hakkem vermiş. Onun için bu olaya hakkem olayı denilmiştir. Maçlarda 3 hakkem vardır. Maçı kontrol eden hakkem, orta hakkem, yan hakkem.
(Cemal- Ortaokul 2)

  • MADENLERLE İLGİLİ KURULUŞLARIMIZ NELERDİR ?

 İki tanedir. Maden Delik Arama Enstitüsü ve Parekende Anonim Ortaklığı
(PAK).
(Arzu – Ortaokul 2)

  • BOĞAZLARIMIZIN DERİNLİĞİ NE KADARDIR?

İstanbul Boğazı az biraz derindir, Çanakkale Boğazı ise çok çok az biraz derindir ve aralarında dünya kadar fark olmasıdır. (Seyit – Lise 2)

  • OVA NEDİR?

Dümdüz ve uçsuz bucaksız şahane yerlere ova denir. (Hakan – Ortaokul 2)
Çukur mukur gibi yamukluklara ova denir. (Ali – Ortaokul 2)
Boş ve yamuk araziye denir. (Fatma – Ortaokul 2)
Yaylaya benzeyen, şehirden uzak kimsenin gitmediği, yazın ter atmak için yerler ovadır. (Mahmut – Ortaokul 2)

  • HIZLI NÜFUS ARTIŞININ ZARARLARI NELERDİR?

 Bence hızlı nüfuz artışı çok kotu birşey çünkü hep çarpık kentleşme, gece kondu, ekonomik sorunlar. Eğer biz 10 kardeş olsaydık kötü olurdu. Zaten babamın isi kötü gidiyor yakında 4 kardeş olucaz üç iken. Ya ne buluyorlar çocukta, ha yapmışsın ha yapmamışsın. Daha çok var ama zaman yetmiyor.
(Sevda – Ortaokul 1)

Çevre kirliliği, gürültü, insanların küfürleri, cahillik, işsizlik,
kötümserlik, çok çocuk, ekonomik durum, hilekarlık, hak yemek, emek yemek.
Yok birşey yok. Bu ülke düzelmez. (Murat- Ortaokul 1)

  • KIYAMET GÜNÜ NE DEMEKTİR?

 Kıyamet günü yani gerdek gecesidir. O gün herşey Çok kötü olur. Bütün gece kıyamet kopuverir. (Serpil – ilkokul 5)
Kıyamet günü herşeyin kıymetli olduğu bir gündür. (Kemal – İlkokul 5)

  • MÜBAREK GECELER HANGİLERİDİR, YAZINIZ?

 Kına gecesi
Gerdek gecesi
Dolunay gecesi. (Hatice – ilkokul 5)

  • ALÜVYON NEDiR?

Topraklar dere kenarında toplanıp toplanıp giderler. En sonunda topraklar toplanıp toplanıp gitmezler. Gitmezlerse alevinyon denir. (Ali – Lise 2)

  • ZİGOT NEDiR?

Çok ayıpçı birşeye denir. (Esma- Lise 1)

  • MARMARA BÖLGESİNİN İKLİMİ NASILDIR?

Marmara bölgesinde miki iklim tipi görülür. Yumuşakımsı bir iklim
olduğundan tabiata dayanır. (Ferda – Lise 2)

  • YÖNÜMÜZÜ NASIL BULURUZ?

 Yolda gidiyorum bir adama rastladım aha bu yoldan gideceksin dedi
giderim. Sora sora Bağdat’ı bile buluruz ki. (Recep – Ortaokul 2)
Yönümüzü kuyruklu yıldızla, mezar kapısıyla, duvar saatiyle, deniz
kabuğuyla ve karınca kararınca yöntemiyle buluruz. (Cemal – Ortaokul 2)










































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLKEM POPÜLER

ETİKETLER