26 Eylül 2021 Pazar

BİLKEM ÖZEL DERS

Özel ders son süreçte oldukça talep gören bir eğitim yöntemi haline gelmiştir. Maddi olarak diğer eğitim yöntemlerinden daha pahalı olduğu düşünülse de verdiği olumlu sonuçlar sayesinde tercih edilmeye devam etmektedir. Öncelikle, özel ders alırken pek çok noktaya dikkat edilmelidir.

Özel ders alacağınız eğitmenin eğitim geçmişi hakkında araştırma yapmak ilk dikkat edilmesi gereken unsurdur. 

Tecrübeli eğitmen öğrenci ve birebir özel ders için doğru bir seçimdir. 

Eğitmenin kendi alanında iyi eğitim almış olması, belli bir tecrübeye sahip olması önemlidir.

Tecrübeli bir eğitmen öğrencinin sorununu rahatlıkla fark edip buna uygun çözüm yolları arayacaktır.  

Tecrübeli bir üniversite öğrencisi de özel ders verebilir fakat bu kişinin o branşta uzman olup olmadığı önemlidir. 

Paradan tasarruf edip tecrübesiz ve verimli ders anlatamayan bir eğitmenden alınan özel ders getiri sağlamaz. Aksine 1 kez alınan dersteki bilgileri 3 derste öğreteceği için maddi zarar demektir. Gereğinden fazla ücret ödemenize sebep olabilir.

Özel ders alırken eğitimin öğrenciye dayalı bir eğitim olması önemlidir. Sınıf ortamlarında eğitmen soruları kendisi çözer ve konuyu sonlandırır. Sınıftaki herkesin tek tek kalkıp tüm soru çeşitlerini çözmesi mümkün değildir. 

Özel derslerde eğitmen öğrenciye konuyu aktarır ve soruların çözümünü öğrenciye yaptırarak öğrenciyi pratik yapmaya zorlar. Bu sayede öğrencinin düşünme gelişimi sağlanır.

Yürüyemeyen bir bebeği sürekli elinden tutarak yürütmek bebeğin kendi başına yürümesini sağlamaz. Bebek ancak kendisi çabaladığında yürümeyi öğrenebilir. Eğitim de böyledir. Öğrencinin bir konuyu öğrenmesi öğrenciye sağlanan özel ders ortamındaki pratiklerle sağlanır.

Özel ders alırken bir başka amaç da zaman tasarrufudur. Öğretmen kendi hazırladığı materyaller ile öğrenciye dersi verimli bir şekilde anlatmalıdır. Öğrenci not tutmaya çalışarak zaman kaybetmemelidir. Özel ders alırken eğitmenin dokümanlarından haberdar olmak gerekir. Elinde herhangi bir not veya konu anlatımı olmayan bir eğitmen ile zamandan tasarruf etmek mümkün değildir, aksine zaman kaybıdır.

Özel derslerde eğitmenin öğrenciye yardım etmesi gerekli ve önemlidir.

[Öğrenci eğitmenine sorun yaşadığı zamanlarda kolaylıkla ulaşım sağlayabilmelidir. 

Eğitmen belli bir iletişim yolu belirleyerek öğrencisine her koşulda yardım edebilmelidir. 

Birebir özel ders alırken bu tip belli şeylere dikkat etmek önemli ve gereklidir. 

Bu ayrıcalıkları yaşamak için sizi de bilkem danışman öğretmenlerinden bilgi almaya bekliyoruz.

Bilkem İrtibat Telefonu:  05057413455

Eğitim Koçluğu Nedir?

Öğrenci koçluğu öğrenciler için ihtiyaç duyduğu alanlarda gerekli yönlendirmeleri yapan ve onları sınavlara etkili bir şekilde hazırlayan kişilere verilen addır. Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır. Bu sıkıntılı süreçte öğrencinin yaşadığı stres, sıkıntı ve bunalım durumları ile baş edebilmesi için yardımcı olmaktadır. Öğrenci koçu, öğrencisini geleceğe dair hedeflerine ulaşabilmesi için destekleyerek bunun için gerekli olan psikolojik desteği sağlamaktadır. Öğrencisinin eğitim alanında gösterdiği tüm emek ve gayreti olumlu sonuçlara bağlamak için çalışmaktadır. Öğrenci koçluğu öğrencisinin ihtiyaç duyduğu her konuda ona destek sağlamaktadır.


Öğrenci Koçluğunun Öğrenciye Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Öğrenci koçunun öğrencisi ve öğrencisinin ailesi ile kuracağı başarılı ekip pek çok fayda sağlamaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Öğrenci nasıl ders çalışması gerektiğinin ve yeteneklerinin kolayca farkına varabilmektedir.
  •  Öğrenci sınav korkusu yada stresini üzerinden kolayca atabilmektedir.
  • Öğrenci kendi adına bir düzen ve disiplin kazanarak sorumluluk bilincine sahip olmaktadır.
  •  Öğrenci koçluğu sayesinde öğrenci sahip olduğu beceri ve yeteneklerinin farkına vararak bunları geliştirmeye çabalamaktadır.
  •  Öğrenci sahip olduğu kötü alışkanlıklar ve düzensizlikten sıyrılmaktadır.
  • Öğrencinin hem ders hem de sosyal anlamda performans ve başarısı artmaktadır.
  • Öğrencinin kendisine bir hedef ve kariyer planı çizmesine yardımcı olmaktadır.
  • Dersler hakkında yapamıyorum yada anlamıyorum gibi olumsuz düşüncelerden uzaklaşmasını sağlamaktadır.
  • Ders çalışma konusunda plan ve program yapabilme ve de bu programlara uyum gösterebilme becerisini kazandırmaktadır.
  • Aile içi ilişkilerde yaşanan iletişim sorunlarının çözümüne yardımcı olarak öğrencinin psikolojik anlamda rahatlamasını sağlamaktadır.
  • Öğrencide yaşanan ani ruhsal değişimleri tespit ederek bunlarla nasıl başa çıkılabileceği konusunda öğrencisini bilgilendirerek öğrenciye destek sağlamaktadır.

Öğrenci koçu yönettiği süreç içerisinde öğrencinin en yakın arkadaşı olur. Kendini tanımak isteyen bireylere oldukça iyi eğitim süreci sağlar. Öğrencilerin çevrelerine karşı bakış açısı değişir. Toplumda söz almaya başlar. Aktif bir şekilde ev, okul, aile ve diğer ilişkilerini en iyi şekilde yönetir. Kendini oldukça iyi hissetmeye başlayan öğrencinin hem sınavlarda hem de hayatının diğer bölümlerinde başarılı olma ihtimali daha yüksektir. Gelecek nesillerimizin bilinçli bir şekilde gelişmesi ve topluma daha yararlı işler sunacak kişiler olmaları için bu koçluk süreci oldukça sağlıklı bir süreçtir. Bu yüzden ailelere bu konuda tavsiyede bulunuyoruz.

Öğrenci koçu, öğrenciyle birlikte okula gitmez, ona bunu yapmak zorundasın gibi cümleler kurmaz. Emrivaki yapmaz ve baskı oluşturmaz. Öğrenci koçluğu sürecinde öğrencinin kendi isteğiyle bu sürece girmesi gerekir. Öte yandan aile baskısıyla bu süreç hiçbir şekilde verimli olmamaktadır. Bu yüzden öğrenci koçluğu için her öğrenciye ve velileriyle toplantı yapılır ve yapmak istediği sorulur. Öğrencilerin bunu gerçekten istemesi durumunda süreç başlar.


Bilkem İrtibat Telefonu:  05057413455


İLKOKUL ÖZEL DERS

Öğrencinin ihtiyaçlarına uygun kişiye özel yöntemler

Oyun Ablası / Abisi

Matematik

Türkçe

Kitap Okuma

İngilizce Özel Ders

Fen Bilgisi ve Hayat Bilgisi


İLK OKUL ÖĞRENCİLERİMİZE 

Alanında deneyimli sınıf öğretmeni veya branş öğretmenleri Matematik, Türkçe, İngilizce öğretmenlerinden ayrı ayrı ders imkanı.

İlkokula öğrencisine yönelik uyguladığımız özel dersler genellikle ders yoğunluğu olarak daha hafif olmaktadır. Özellikle ilkokul 2. sınıfta alınan özel derslerimiz öğrencinin eğitimi ve kitap okumayı sevmesine, eğitim sistemine alışmasına, okumasını ve yazmasını geliştirmesine, derslere karşı olumsuz ve mutsuz düşüncelere kapılmayıp okulu ve eğitimi sevdirmeye yönelik olmaktadır. Üniversiteli eğitmenlerimiz yaptıkları ilkokul özel derslerinde öğrencilerin hem derslerine yardımcı olmaktadırlar hem de kitap okumalarına destek vermektedirler. Üniversiteli eğitmenlerimiz, çocukların başlangıç seviyesinde olan eğitim hayatlarını sevebilmeleri için dersleri daha eğlenceli bir şekilde işlemeye özen göstererek aynı zamanda oyun ablası / oyun ablası rolünde olmaktadırlar.

İlkokul 3. sınıf ve 4. sınıf dönemlerinde artık Matematik, Türkçe ve diğer derslerin de daha ciddi işlenmeye başlanmasıyla birlikte üniversiteli öğretmenlerimiz, öğrencilerin derslerini iyi kavramalarına ve başarılı bir eğitim hayatı sürmelerine dikkat ediyorlar. Bu süreçte öğrenci ile okul derslerinin tekrarları yapılıyor, geri kaldığı ya da eksiği olduğu konular varsa üzerinden yeniden geçiliyor; proje ödevleri olması durumunda bu konularda öğrenciye yaratıcı projeler geliştirmesi konusunda destek veriliyor. Çocuğunuz ile gerekli olması halinde ders çalışma programı yapılıp, eğitim konusunda disipline girmesine yardımcı olunuyor.


Bilkem İrtibat Telefonu:  05057413455



ORTAOKUL ÖZEL DERS

5-6-7-8 Derslerine

Ortaokul öğrencilerine, tüm dersler ve LGS’ de özel ders

Deneyimli Öğretmenler

Özel Derslerinize pedegojik formasyona sahip öğrenci psikolojisini bilen uzman öğretmenler gelir. Ortaokul özel ders öğretmenlerimiz en az 4 yıl deneyimli aktif olarak öğretmenlik yapan eğitim fakültesi mezunu öğretmenlerdir. Deneyimli öğretmenlerden özel ders alırsınız.

Seçkin Eğitim ortaokul öğretmenleri; alanında kendisini yetiştirmiş, kendi dersinin konu hakimiyeti tam ve öğrenci ile iletişimi iyi olan öğretmenlerdir . Ortaokul öğretmenlerinin tamamına yakını özel ders deneyimli ve üniversitelerin kendi alanları ile ilgili bölümlerinden mezun branş öğretmenleridir.

ORTAKOKUL ÖĞRENCİLERİ

LGS Özel Ders Desteği

Ortaokul öğrencilerinin ara sınıf derslerinin yanında Liselere Giriş Sınavı için de özel ders programları yaparız. 

Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce her düzeyde eksik konu ve dersleriniz için profesyonel öğretmenler sağlarız. 

Evinizde yada istediğiniz yerde tüm derslerinize özel ders destekleri veririz.

Ortaokul özel ders öğretmenlerimiz istediğiniz günde istediğiniz semtte evinize özel derse gelirler. Hafta içi akşam saatleri yada hafta sonları okuldan arta kalan tüm zamanlarda evinizde özel ders verebiliriz. 

Öğretmenlerimizin özel ders referanslarını bizden talep edin.

Bilkem İrtibat Telefonu:  05057413455





LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Ara Sınıfların Tüm Derslerine Özel Ders

Seçkin Eğitim; öğrencinizin lisede gördüğü, matematik, fizik, kimya, ingilizce, geometri, türkçe, edebiyat, biyoloji ve diğer derslerin tamamı için özel ders öğretmeni bulundurmaktadır. Öğretmenlerimiz; alanında kendisini yetiştirmiş, konu hakimiyeti tam ve öğrenci ile iletişimi iyi olan öğretmenlerdir.

Okuldaki başarınızın maksimum düzeye çıkarılabilmesi için yardıma ihtiyacınız olduğunda; hafta içi akşam saatleri ve hafta sonları yada alternatif zaman dilimlerinde evinizde özel ders programları yapabiliriz. 

Lise öğretmenlerinin tamamına yakını özel ders deneyimli ve üniversitelerin ilgili ders öğretmenliği alanlarını bitirmişlerdir.


TYT AYT HAZIRLIK

Sınavları Özel Ders ile Kolaylaştıralım.

Hayatlarının akışını şekillendirecek TYT ve AYT (YKS) sınavlarında başarıyı tadabilmeleri için matematikten fiziğe, Türkçeden İngilizceye, tüm derslerde verdiğimiz desteklerle çocuklarınızın başarısında pay sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



9.SINIF

MATEMATİK

FİZİK

KİMYA

BİYOLOJİ

TÜRKÇE

TALEP EDİLİRSE 

FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ AYLIK PERİYOTLARLA DÖNÜŞÜMLÜ.


10.SINIF

MATEMATİK

FİZİK

KİMYA

BİYOLOJİ

TÜRKÇE

TALEP EDİLİRSE 

FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ AYLIK PERİYOTLARLA DÖNÜŞÜMLÜ.


11.SINIF

MATEMATİK

FİZİK

KİMYA

BİYOLOJİ

TÜRKÇE

TALEP EDİLİRSE 

FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ AYLIK PERİYOTLARLA DÖNÜŞÜMLÜ.


12.SINIF

MATEMATİK

FİZİK

KİMYA

BİYOLOJİ

TÜRKÇE

TALEP EDİLİRSE 

FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ AYLIK PERİYOTLARLA DÖNÜŞÜMLÜ.


Bilkem İrtibat Telefonu:  05057413455



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLKEM POPÜLER

ETİKETLER